Kavitasyon neye denir, nasıl yapılır?
Kavitasyon neye denir, nasıl yapılır?
Cildimizin dış yüzeyine ultrasaund yayılması uygulanan, yağ dokusundaki hücrelerindeki sıvının aniden ve basınçla uygulanan bir yöntemdir. Selülitle ve bölgesel yağlanmayla ses dalgalarıyla savaşan, ameliyatsız bir yöntemdir. Kavitasyon uygulaması önce köpüklerde genişleme, daha sonra patlama olur. Kavitasyon denilen bu işlem yağı sıvılaştırır. Hücrelerin duvarında tahribat yaparak yağların yapısını tahriş eder. Dokulardaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağlı hücreler parçalanarak lenf yollarının yardımı ile buradan uzaklaştırılır.
Kavitasyon uygulamasında ilk uygulamada yağlı bölgenin kalınlığında iki ile on cm kadar incelme olur. Kavitasyonun diğer seansları da haftada iki kere uygulanır. Daha ilerde haftada bir uygulamaya geçilir. Kişinin yapısına göre uygulama sayısı belirlenir.
Tedaviyi destek amaçlı, yağsız diyet yapılmalı ve bol bol su içilmelidir.
Kavitasyon zayıflama amaçlı kullanılır. Kavitasyon yağlı olan bölgeye yoğunluğu azaltılmış ultrasonik ses dalgalarını göndererek yağların parçalanması yöntemidir.
Kişiden kişiye incelme oranı değişir. Seanslarda bu yüzden farklılık gösterir. Ortalama her uygulamada iki cm inceme olur.
Kavitasyon uygulaması vücutta yağlanmanın en fazla görüldüğü, basen, göbek ve bel çevresinde etkili olan bir yöntemdir. Kavitasyondaki hedef vücutta ki yağ tabakasını eritmektir. Kavitasyon uygulanacak yere önce jel sürülür. Kavitasyon cihazıyla ultrasonik dalgalar bu bölgeye gönderilir. Ses dalgaları yağlı hücrelerin zarlarını patlatır ve yağlı hücreleri öldürür. Vücudumuzun savunma mekanizması da geride kalan yağ ve artık maddeleri vücuttan atar.
Yağ hücreleri iki şekilde vücuttan atılır. Birincisi karaciğer ikincisi ise idrar yoluyladır. İdrar yoluyla olan atılım tercih edilmelidir.
Kavitasyonun sağlık açısından zararları var mıdır? Bu merak elden bir sorudur. Bazı araştırma sonuçlarına göre kavitasyon yeni olan bir uygulama değildir. Kavitasyon uygulaması yağ emme yöntemi değildir. Uygulanan hastalarda deride yanma olasılığı vardır. Ultra son bir enerji ve dokularda yaşlanmaya sebep olan oksidanın açığa çıkmasına sebep olur. Bilimsel olarak bu kanıtlanmıştır. Kavitasyonun çok dikkatli yapılması aksi takdirde, hormonlarımızı salgılayan bezelerde zararlı olan DNA değişikliği yapar. Küçük yağlanmalarda iyi sonuçlar alına bilir. Fakat kavitasyon cildin altında kanlanma yapacağından cilt yanıklarına sebep olur. Kavitasyonda ilk seanslarda yağlı bölgelerde yumuşama olur. Daha sonra sertleşme hissedilir. Gözle görülen sonuç on beş gün sonradır.
Kavitasyon uygulaması şu kişilere yapılamaz;
1. Yüksek tansiyon hastalarına
2. Diyabet
3. Koroner kalp hastalarına
4. Bazı kan hastalarına
5. Uygulama yapılacak yerde yara bulunması halinde
6. Uygulama yapılacak yerde metal protez bulunanlarda
7. Hamilelerde
8. Akut ve kronik hastalıklar yaşamış kişilerde.
Henüz yorum yapılmamış.