Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği daha güzel görünümlü bir buruna sahip olmak için yapılabileceği gibi tıbbi bir gereklilik olarak da yaptırılabilir. Bu gereklilik genelde nefes almada zorlanma, burunda tıkanıklık olabiliyor.

 Genel anestezi yaptırın…

Opr. Dr. Teoman Doğan’a göre burun estetik ameliyatı mutlaka ameliyathanede yapılması gereken bir operasyon. Ameliyat genel anestezi ile yapılıyor ve lokal anestezi tavsiye edilmiyor. Çünkü burun ameliyatı yüzünüzün orta yerinde yapılan bir ameliyat ve genelde kemiğinizle uğraşılarak burnunuza basınç uygulanıyor. Fizyolojik olarak bir şey hissetmeseniz de psikolojik olarak etkisinden kurtulmak zor olabilir.

Ameliyat süreleri doktordan doktora ve ameliyatın türüne göre değişiyor. 10 dakika sürebileceği gibi dört saat süren ameliyat da olabiliyor.

 Açık veya kapalı ameliyat…

Ameliyat açık veya kapalı olmak üzere iki şekilde yapılıyor. Açık ameliyatta burun delikler arası kesiliyor ve bu açıklıktan işlem yapılıyor. Kapalı ameliyatta ise işlemler burun içerisinden halledilmeye çalışılıyor. Bu ameliyat şekli cerrahtan cerraha değişiklik gösterebiliyor.

Doğan’a göre ameliyat belirli aşamalardan oluşuyor. Genellikle burun üzerindeki kemer törpüleniyor ve ucu şekillendiriliyor. Daha sonra soruna göre işlem yapılıyor. Mesela burun ucunuz düşük ve kıkırdaklar zayıfsa burun ucunu güçlendirmek için tıpkı dalı kırık çiçeği askıya asar gibi, zayıf kıkırdağı başka kıkırdakla desteklemek gerekiyor.

Burun kemiğinizin kırılmasından korkmayın…

Hepimizin burun estetiğinde en çok merak ettiği şey burun kemiğimizin kırılıp kırılmayacağı. Opr. Dr. Doğan, burun kemiklerinin kol veya bacak kemiklerinden farklı olduğunu ve kırılsalar bile 4-5 günde iyileşebileceklerini söylüyor.

Ameliyat sırasında gerekiyorsa burun kemikleri karton kesiyor gibi şekillendiriliyor. Bunun için ise birçok alet var fakat en sık kullanılanı 1-2 mm kalınlığındaki keskiler. Bu aletle kesilen kemikler artık yer değiştirilebilir hale gelir. Bu hareketli alanları sabit tutmak için ise alçı konulur. Bu kemikler sadece 5-6 gün içerisinde hiçbir değişiklik olmamış gibi yeni yerlerinde devam edebiliyorlar.

 Göz çevreniz yapılan işlemlerden morarıyor…

İşte bu anlatılanlar burun kemiğini bir ölçüde kırmak oluyor. Aslında yapılan kesmek ve kesilen alanları şekillendirmek oluyor. Gözleriniz çevresinin morarmasının nedeni ise bu kemikler üzerinde yapılan kesme, kırma ya da düzeltme işlemlerinden kaynaklanıyor.

 Alçı gerekli…

Ameliyatınızın son evresinde burnunuzun içi ve dışı kendiliğinden eriyen dikişlilerle kapatılıyor ve bu alanlar hareket emesin diye burnunuza 2×3 cm. civarı plastik ve küçük alçı konuyor.

 Tampon her zaman gerekli değil…

Eğer burnunuzun içinde çok ciddi bir problem yoksa devam eden bir deviasyona sahip değilseniz ve yalnızca estetik için burun ameliyatı oluyorsanız o zaman tampona ihtiyacınız yok demektir.

 Eğer ameliyatınız başarısız geçtiyse paniğe kapılmayın…

Eğer ameliyatınız estetik olarak ya da fonksiyonel olarak başarısız geçmişse bunu düzeltmek mümkün. Revizyon burun ameliyatı olarak başarısız bir ameliyat geçirmiş hastalar tekrar ameliyat olabilir ve burun yeniden düzeltilebiliyor. Örneğin burnunuzun ön tarafı düştüyse ya da nefes probleminiz devam ediyorsa yeniden yapılandırma yapılabilir.

Bu Konuyu Ayrıca Videoda İzleyin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git