Tırnaklarınıza özen gösterin
Tırnak bakımı nasıl yapılır;
Bir kadın için mücevher kadar değerlidir elleri. Bakımlı eller kadınları daha çekici hissettirir. Estetik açıdan günümüzde kadınların en fazla önem verdikleri yer haline geldi elleri. Tırnaklar yoğunlukla keratin adlı bir proteinden oluşur. Güzel ve sağlıklı tırnakların olması için sağlıklı beslenme ve bakıma ihtiyacı vardır. Haftada bir kez tırnaklara temel bakım, ayda bir kere de profesyonel bakım yapmak gerekir.
1- Haftalık temel bakım; önce tırnaktaki oje temizlenmeli. Daha sonra tırnağı köşelerden başlayarak törpüleyelim. Törpüyü tek yönlü hareket ettirin. Yanlış törpülemeyle tırnak dokusu bozulur. Ayrıca tırnakta katmanlar oluşur soyulmasına sebep olur. Ellerinizi birkaç dakika ılık ve sabunlu suda bekleterek etlerini yumuşatalım. Törpünün ucuyla uzayan deriyi tırnağın üzerinden kenara doğru itin. Bu deriyi kendiniz kesmeyin çünkü kanatabilir ve bir enfeksiyona neden olabilirsiniz. Bu sebeple bu işi profesyonele yaptırmak daha iyi olacaktır. Ellerinizi kurulayıp güçlendirici bir cila sürmek çok iyi gelir. Eğer oje sürmek istiyorsanız cila kuruyunca üzerine sürebilirsiniz. En son ellerinize nemlendirici bir kremle masaj yapın. Sürekli nemlendirici sürerek tırnakların kenarındaki etlerin soyulmasına ve sertleşmesine engel olabilirsiniz.
2- Öneriler; banyodan sonra tırnağın etrafındaki etler yumuşadığı için hızla ve kolayca bakım yapabilirsiniz. Uzun ömürlü bir oje istiyorsanız buzdolabında saklayın. Asetonu haftada bir kez den fazla kullanmayın. Aseton tırnağı kuruttuğu için dokusuna zararlı dar. Ojeden çok tırnak güçlendirici kullanmak faydalıdır. Cila tırnağı dış etkilerden korur, hasarı önler. Mümkün olduğu kadar ellerinizi nemlendirin. Deriyi yumuşatmak için öze yağlar kullanabilirsiniz. Uzun tırnaklar çok estetik olsalar da insan sağlığı için tehlike arz etmektedir. Tırnak uzatarak bakteriler için daha fazla bir alan sağlamış olursunuz.
3- Beslenme ve tırnak;
•Kalsiyum ve A vitamini eksikliği zayıflığa ve kuruluğa neden olur.
•C vitamini ve folik asit eksikliği tırnağın yüzeyinde
Pürüzler meydana getirir. •Protein eksikliğinden tırnak üzerinde beyaz lekeler olur.
•Tırnakların soyulmasına hidrolik asit yetersizliği sebep olur.
•B12 ya da yetersiz beslenme kuruluğa. Tırnağın koyu bir renk almasına ve şekil bozukluğuna sebep olur.
•Tırnak yüzeyindeki beyaz noktalar çinko eksikliğinden olur.
•Tırnaktaki çatlamalar ve kurumalar sıvı tüketimini artırmamamızın işaretidir.
•Tırnağın çevresindeki etin kızarması metabolizmanın zayıfladığına ve yağ asitlerinin eksikliği neden olur. Bu yüzden; vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri enzimleri ve mineralleri düzenli olarak almalıyız bu bütün vücudumuz için gereklidir.
Bu Konuyu Ayrıca Videoda İzleyin
Henüz yorum yapılmamış.